Wie in loondienst werkt onder een vast contract en door ziekte (tijdelijk) uitvalt, krijgt gewoon doorbetaald. Dit geldt niet automatisch ook voor ondernemers zelf. Die dienen hiervoor een arbeidsongeschiktheidsverzekering te hebben afgesloten. Is dat niet het geval, dan ben je afhankelijk van je spaarcenten. Vanzelfsprekend loop je zonder dus een groot risico. Je kunt zo zelfs eenvoudig in de financiële problemen raken. Heb je dan ook nog eens een gezin te voeden, dan kan dat resulteren in een complete ramp. Om dit alles voor te zijn is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering Univé, die je zekerheid geeft in onzekere tijden.

Vanaf deze datum gaat de verplichte AOV in

Veel ondernemers hebben inmiddels een AOV, maar tegelijkertijd veel mensen dus ook nog niet. Het is immers niet verplicht om deze te hebben. De groep die hier niet voor kiest, die heeft vaak zelf een potje opgebouwd voor het geval men door welke reden dan ook uit komt te vallen. Er zit echter een wetswijziging aan te komen, van waaruit alle ondernemers in Nederland verplicht gesteld worden om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te nemen. Deze wet wordt naar alle waarschijnlijkheid per 1 januari 2027 van kracht. Het is echter slim om dit niet af te wachten nu je nog alle tijd hebt om dit op vrijwillige basis te regelen. Jij bent namelijk nu nog zelf degene die de dekkingsgraad en de hoogte van het premiebedrag bepaalt.

Wat gaat de AOV-verzekering kosten?

Niet iedereen kan echter een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Deze is namelijk leeftijdsgebonden. Er geldt een minimale leeftijd van 18 jaar bij Univé, tot een maximum van 55 of 60 jaar of het moment dat je de AOW-leeftijd hebt bereikt. Uitzonderingen zijn er ook, namelijk voor degene die een fysiek zwaar beroep uitoefent. Denk aan een stratenmaker, bouwvakker, dakdekker, brandweerman, verpleegkundige of timmerman. Benieuwd naar de totale AOV verzekering kosten? Dat hangt van allerlei aanvullende andere factoren af. Nadat je een aanvraag hebt ingediend, vindt er namelijk eerst een beoordeling plaats. Deze bestaat uit een technische en medische beoordeling. Hiervoor is onder meer een gezondheidsverklaring vereist. Het kan in totaal 3 weken of langer duren voordat alles is afgerond.

Zo vraag je de arbeidsongeschiktheidsverzekering aan

Univé biedt verschillende mogelijkheden indien je interesse hebt in een AOV. De eerste is de simpelste: het eigenhandig online aanvragen van de AOV via de website van de verzekeraar. Je krijgt hierbij hulp van een virtuele assistent en profiteert van lage afsluitkosten. Je hebt online alle vrijheid om het pakket naar wens samen te stellen. Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken, dan is de tweede optie het maken van een afspraak met een adviseur bij jou in de buurt. Hiermee ontvang je gericht advies van een AOV-specialist op basis van jouw persoonlijke situatie. Mocht je het willen, dan kan de adviseur zelfs de aanvraag voor jou regelen. Zo ben je compleet ontzorgd. Zoek je naar iets meer laagdrempelig en vrijblijvend, dan kun je tot slot een gratis gesprek aanvragen. Deze afspraak vindt telefonisch of via het beeldscherm plaats.